Mobiltelefoner
Popularitet
Varmt välkommen till Mobiljakt.nu!

Den genomsnittliga svensken köper en ny mobiltelefon vartannat år i snitt. Då är det ofta samma visa, man går in och jämför på operatörernas respektive hemsidor, går till butiker, pratar med säljare osv…

Mobiljakt.nu är en jämförelsetjänst för att jämföra priser och egenskaper från sveriges alla mobiloperatörer, detta ska underlätta köp-processen för kunden. Man kan jämföra alla mobiloperatörers priser direkt [från billigast till dyrast] utefter sitt surfbehov och användning.

Ibland kan man väga mellan flera olika telefoner, då hjälper mobiljakt kunden att få alla specifikationer och övrig nödvändig mobil- information innan man väljer vilken operatör man ska gå vidare med.

Mobiltillverkare

Idag finns det en mängd olika telefontillverkare att välja mellan. Men man kan nog säga att vissa telefontillverkare är mer vanliga och populära än andra globalt sett, men framförallt i Sverige.

Dessa är framförallt Apple, Samsung, Sony och Huawei. Sedan har vi de som blivit lite mindre vanliga [bland svenskar] men som ändå förekommer: Motorola, Doro, Nokia och Oneplus.

Mobilabonnemang

Att välja en ny mobiltelefon är bara halva jobbet. Sedan gäller det ju att kunna koppla upp den på något nät så att man kan ringa och surfa. Då kan man antingen välja att kombinera en ny mobiltelefon med ett "nytt abonnemang".

Etablerade mobiloperatörer erbjuder idag lösning för det, även fast deras kärnverksamhet går ut på att just erbjuda mobiltelefoninät. Att de dessutom erbjuder nya mobiler är inget de tjänar så mycket på förutom att just “göra kunden till lags”, samt att det blir en eventuell bindningstid då.

Då brukar man dela upp betalningen på mellan 12 - 24 månader, då den senare varianten är mer vanlig när man beställer abonnemang med telefon.

Man kan även köpa en telefon kontant eller separat och sedan bara beställa ett abonnemang.

De mobiloperatörer som erbjuder köp med mobil och abonnemang är Tre, Telia, Telenor, Tele2, Hallon, Halebop och Comviq.

Jämför mobiler
Mobiltäckning

När man tittar på respektive operatörs mobiltäckning över hela landet så ser vi att det inte är jättestora skillnader. Telia har det mest utbyggda nätet och har därför naturligtvis lite bättre täckning ute på landet och småorterna än andra operatörer.

Men de andra operatörerna ligger inte långt efter, och här sker ständiga förbättringar, så i princip så kan man välja vilken operatör som helst om man verkligen inte har särskilda krav och omständigheter.

Dessutom är det vanligt att de mindre operatörerna som är relativt nya, hyr in sig på de mer större och etablerade operatörernas nät. På så sätt kan man få bra täckning även när det dyker upp en “ny” operatör på marknaden.

Slutord

Vi jobbar ständigt med att förbättra och förenkla tjänsten och hoppas att du som kund känner dig nöjd och har fått den informationen du behöver för att fatta ett klokt köpbeslut.

Priserna kan ibland variera när operatörer väljer att gå ut med tillfälliga kampanjer och rabatter som vi inte alltid tar med här. Då får man se det som en positiv överraskning när man kommer till operatörens hemsida.

// Mobiljakt.nu

Tele2 logga
Telenor logga
Telia logga
Comviq logga
Halebop logga
Hallon logga
Tre logga
Fello logga
My Beat logga
Vimla logga
© 2018 Mobiljakt.nu - All rights reserved.